Sundare Livsstil mejl: carina@sundarelivsstil.se tel: 0707 356 892

PÅGÅENDE YOGA

 

YOGAN HOS ROTSUNDA ÄNGAR SAMT UKÄ ÄR SLUT FÖR TERMINEN. ÅTERKOMMER MED YTTERLIGARE INFO. INFÖR HÖSTEN.

 

YOGA FÖR BARN/FAMILJER HOS YOGINIS & FRIENDS, SÖNDAGAR I TÄBY CENTRUM 17/6 KL. 11-11.45 (3-8 år) OCH KL. 12-13 (9-12 år), 5/8 SAMT 19/8 KL. 10-11 (från 6 år -).

 

UNDER VECKORNA 30-33 FINNS JAG HOS YOGINIS.

TISDAG: MJUK HATHA KL.18.30-19.45

SAMT

TORSDAG: YINYOGA KL. 19.30-20.45.

 

VARMT VÄLKOMNA

 

 

Önskar DU/Ni

* Öka närvaron i nuet genom andningens kraftfulla verktyg

* Stärka kropp och sinne

* Släppa på stress och spänningar

 

 

Vårt andetag

Vi föds och vi dör med ett andetag. Andningen är källan till allt liv och till energin i vår kropp. Hur vi andas påverkar vår hälsa. Under en yogaklass läggs stort fokus vid just andetaget.

Några av många fördelar med Yoga

Forskning visar att yogan minskar på upplevelsen och på den fysiska effekten av stress, blodtrycket sänks, matsmältningen och sömnen förbättras. Immunförsvaret stärks. Med yogans hjälp lär du dig att ta långsammare och djupare andetag vilket bidrar till en förbättrad hjärt- och lungfunktion.

 

Min Yogaresa

Startade i början av 2000 då jag fann alla dess fördelar som yogan gav min kropp.

Mellan 2012 och 2014 valde jag att utbilda mig inom Viryayoga, vid Nordiska yogainstitutet i Sthlm. Utbildningen är enligt Alliance RYT om 200 timmar. Jag diplomerades januari 2014 i Kerala, Indien. Har sedan dess varit på flertal retreater både i Sverige och Indien.

Viryayoga är utvecklad av Josephine Selander (tidigare bl a dansare) i samarbete med Malin Flinck (utbildad naprapat). Josephine har skrivit flera böcker om viryayogan och dess positiva effekter. Virya betyder på sanskrit energi, kraft och entusiasm.

Min intention under en dynamisk yogaklass är att ge dig såväl en fysisk som andlig närvaro.

Mina vidareutbilningar

Yinyoga, modul 1, 2 och 3 (där modul 2 och 3 fokuserar på Mindfulness resp. Kinesisk medicin och meridianer). För Magdalena Mecweld som skrivit boken; "Vila dig i form" (finns också som app).

Barnyoga för Helen Larsson (yogaträdet.se) som skrivit boken "Yoga med barn".

Workshop Prisonyoga inkluderat trauma, med Josefin Wikström.

 

Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är särskilt lämpad för dig som är i behov av avslappning då mindfulness (medveten närvaro i stunden) praktiseras. Fokus ligger på att släppa på stress och spänningar i kropp och sinne.

Denna yogaform kommer ursprungligen från Kina och från den kinesiska medicinen.

Yin är den ena sidan av yin och yang. Yang står för värme, fart, målmedvetenhet och styrka. Yin representerar svalka, avslappning och varande.

I vår kropp finns fullt av bindväv (fascia). Vi mår inte bra av för mycket stillasittande och stress. Och det är inte ovanligt att smärtor i kroppen kommer från just denna stela bindväv. Då yinställningarna görs liggande eller sittande och samma position hålls under flera minuter ges möjlighet för bindväven att öppna sig. Släppa på spänningar.

I Yinyogan utgår var och en från sin unika kropp. Du stannar i den position som känns rätt, för just dig. Här finns ingen prestation, ingen perfekt slutposition. Här finns endast ett lugn och ro, ett ”bara att få vara” precis som man är.

 

Mitt hjärta slår extra för barn och ungdomar. De är vår framtid.

 

I dagens samhälle ligger mycket fokus på prestation och yttre värden. Det av stor betydelse för oss alla att då och då få vända blicken inåt.

I barnyogans värld, för de allra minsta (från tre till åtta år) leker vi fram yogan med hjälp av stärkande rörelser. Vi har med andetaget som en röd tråd genom allt det vi gör. Vi provar på meditation, avslappning och massage. Barnen introduceras till yogans magiska värld.

Från nio år och uppåt övergår klassens karaktär något mer till att vara som en vuxenklass. Dock ingår ofta variationer med ex. parövningar och massage vilket vanligvis inte förekommer under en vuxenklass.

 

Yogan får oss att bli mer närvarande i nuet, ökar medvetenheten om oss själva, om att ta hand om kropp och sinne.

Min intention i all yoga är att du, oavsett ålder, ska kunna bära med dig yogan "utanför mattan" ut i vardagslivet.

 

JAG KOMMER TILL ERT FÖRETAG, ER SKOLA ELLER FÖRENING. HJÄRTLIGT VÄLKOMNA ATT KONTAKTA MIG FÖR PRISFÖRSLAG

 

 

www.sundarelivsstil.se Carina Hjelm Tel: 0707 356 892 carina@sundarelivsstil.se Godkänd för F-skatt