Sundare Livsstil mejl: carina@sundarelivsstil.se tel: 0707 356 892

Om mig

 

Mitt namn är Carina Hjelm och jag är 53 år.

I hela mitt liv har jag arbetat med människor. Möten mellan människor fascinerar. Vi behöver varandra. Jag brinner för att belysa och lyfta andra samt för att förmedla kunskap.

Livet är en aldrig sinande ström av förändringar. Jag har vandrat olika stigar. Ett starkt ledord för mig är kärlek. Min nyfikenhet, att lära mer är också en god ledsagare på färden.

Några av de saker jag uppskattar och njuter av här i livet är naturen, att röra på mig, yoga och meditera. Det balanserar och harmoniserar hela mig.

 

Utbildningar och Livserfarenhet

 

Fil kand. via Stockholms Universitet; Socialt omsorgsarbete med inriktning på ledarskap och myndighetsutövning (1995-98)

Arbete under 14 år i kommunal regi som bl a chef, under en period projektansvar men främst myndighetsutövning i form av biståndshandläggning med utredning och beslut enligt Socialtjänstlagen.

Dessförinnan; gymnasieutbildning med flera yrkesverksamma år inom sjukvård och barnomsorg.

 

2011 beslutade jag mig för att byta inriktning från eftervård till friskvård och förebyggande arbete.

Fröet till det detta såddes under en jympa-ledarutbildning hos Friskis & Svettis (2010)

 

Hälsocoachutbildning via Lillsveds Idrotts Folkhögskola (2011-12) I utbildningen ingick licens till personlig tränare, kostrådgivare samt diplomerad massör - se separat flik.

 

Mitt eget företag; Sundare Livsstil föds (2012)

Under åren som egen företagare har jag arbetat med diverse saker. Träning och hälsa för barn med fetma, funktionshindrade ungdomar och vuxna. Yoga på idrottsdagar i skolan. Långtidsarbetslösa för kom i gångträning. Hälsoprofilbedömningar samt hälsotester. Massage, yoga, olika form av gruppträning, vattenträning, coachning individuellt och i grupp samt vid behov föreläsningar om hälsa, ute på olika företag.

Mina samverkanspartners är och har genom åren varit Rotsunda ängars hyresgästförening, Universitets kansliet (UKÄ), Yoginis & Friends, Feelgood, Niana och Korpen Stockholm.

 

Yogainspiratör. Utbildad om 200 timmar via Nordiska Yogainstitutet (2012-14) Vidareutbildning inom yogan med bl a yinyoga inkluderat mindfulness och barnyoga - se separat flik.

Under april månad 2018 har jag en lärande workshop inbokad där fokus ligger på att yoga i fängelse, för traumatiserade individer.

Diplomerad coach om 60 timmar via Akademi Coachstjärnan AB (April 2016) har även utbildning inom MI (motiverande samtal) samt positiv psykologi - se separat flik.

Volontärarbete hos Mind (ett år hösten 2016-17) som är en ideell förening vilka arbetar med psykisk ohälsa. Till Mind kan alla som mår psykiskt dåligt, helt anonymt, vända sig dygnet om. Jag arbetar där som en lyssnande, stödjande och coachande medmänniska.

 

Diplomerad instruktör i projektet YAM (Youth aware of mental health) (Aug. 2017) Projektet är en hälsofrämjande och preventiv insats som syftar till att förbättra den psykiska hälsan och minska självmordshandlingar bland skolelever. Målgruppen är 14-16 år. Det genomförs i Sthlms län av NASP, Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa vid Karolinska institutet tillsammans med SLL, Sthlms läns landsting. Och pågår t o m 2018.

 

2018

Arbete som Friskvårdare/programledare med interner på Anstalten Österåker.

 

 

"Rosor" som jag genom åren fått från olika kunder, så tacksam över dem. Allt är ett givande och tagande i livet

 

"Din yoga är verkligen balsam för själen"

 

"Tack Carina för dina härliga & inspirerande yogastunder"

 

"Tack för en mysig och avkopplande premiär yoga, har haft dina tankar och ord i huvudet hela dagen och du sa så mycket klokt och tänkvärt. Och vad viktigt det är att koppla av"

 

"Tack för alla sköna yogakvällar"

 

"Tack för en fantastisk massage, kroppen känns som ny"

 

"Du har magiska händer"

 

"Utsliten knäled kan du inte fixa men kände mig åter idag som en ung fänrik"

 

"Så underbar, en TOPPEN coach"

 

"Mycket bra och trevligt bemötande. Kunnig och intresserad"

 

"Mycket trevlig och förklarade tydligt vad som skulle göras"

 

"Jag gick från mörker till ljus, tack så innerligt mycket!"

 

 

Tjänstgöringsintyg, Solna stad (2011)

 

"Goda egenskaper hos Carina är hennes förmåga att se helheten i olika situationer, att nå fram till den enskilde. Att fokusera på lösningar och inte se hindren. Carina är som person positiv, energisk, ambitiös, noggrann och är lätt att samarbeta med.

Då Carina nu väljer att gå vidare till annan arbetsgivare så vill jag varmt rekommendera henne till liknande arbete och jag lämnar gärna referenser till de som så önskar"

 

Sektionschef Kristina Jungmar

 

 

 

 

 

www.sundarelivsstil.se Carina Hjelm Tel: 0707 356 892 carina@sundarelivsstil.se Godkänd för F-skatt