Om Boken

En mors resa från rädslor, fördomar och sorg till acceptans och tillit

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

Nu finns min bok även ute som ljud- och e-bok. Utgiven, augusti 2020, av Word Audio Publishing som valt att ge ut den med nytt omslag. Inläsare: Janna Eriksson
Den finns hos Storytel, Bookbeat, Nextory (för guld- och premiumkunder första 6 mån.) samt på Bokus Play.

Lyssna på ett stycke ur boken

Sagts om Boken

Läsarrecensioner

6

Jag lider med dig. Jag glädjs med dig. Jag beundrar ditt mod. Din resa har inte varit lätt. Men ditt sätt att hantera livet, och din vilja att dela detta med andra, är såå värdefullt. Hela boken genomsyrar kärlek. Klokhet. Ödmjukhet.

Rakel

5

För att komma närmre kärleken och varandra måste man släppa varandra fria. Det tror jag är det största av allt. Den tilliten. Det tar jag med mig. Tack för att jag fick läsa din historia.

Jessica

4

Carina Hjelm det var länge sen en bok höll mig vaken till sent på natten. Tack för ditt viktiga budskap och jag hoppas att alla tar sig tid att läsa den här berikande boken ”Islam, min dotters val”. Tack Carina!

Yvonne

3

Varmt rekommenderar jag denna bok: att få komma en människas tankar och känslor nära att få känna igen sig, beröras och förundras. En gripande berättelse om ett annorlunda val.

Johanna

2

Det är inspirerande att så nära och innerligt få följa Carinas kamp att hantera betydande förändringar i livet. För att behålla den kärleksfulla relationen mellan mor och dotter krävs både mognad och vilja att växa som människa. Rekommenderar verkligen boken “Islam min dotters val” till alla som vill reflektera över orsak och verkan i kärlekens tecken.

Benitha

1

En fantastisk bok som inte gick att släppa när jag börjat läsa. Tack för att du skrev den. Så många värdefulla insikter ❤️

Natasja

Fler recensioner

Vilken 
Stark och gripande 
bok.

”Carinas dotter Lisa är som en helt vanlig tonåring men när hon blir äldre väljer hon att konvertera till Islam. Gifter sig o flyttar till Mekka . Lisa är lyckligare än nånsin o Carina har sorg över känslan att ha mist sin dotter . Jag gillade verkligen Carinas ärliga beskrivningar på hennes känslor , rädsla o fördomar. Som mamma vill man ju vara där för sina barn , stötta dem , oavsett vad de väljer för yrke, partner el religion . Man vet inte hur man ska acceptera när ens barn väljer nåt som är främmande för en annan. Man ser omgivningen / samhället hur de ställer sig ibland när de inte vet fakta När det finns fördomar finns det oftast rädsla . O i rädsla föds det ofta hat. Efter allt hon gått igenom är Carina stolt över sin dotter Lisa som var stark o modig att gå sin egen väg. Vad jag förstår så har Lisa m fam . flyttat hem till Sverige igen. Jag hade gärna läst om hur Lisa levt o lever . Hur hon ser på livet som konverterat till Islam. Betyget blir en stark 4/5

– Marica Svensson, recension via Omnible.se

Reportage

Min bok ”Islam : min dotters val” har uppmärksammats i ett flertal tidsskrifter, här nedan kan ni se några exempel.

Året Runt nr 34, aug 2019.

Aftonbladet Söndag nr 48, dec 2018.

Aftonbladet, 6 dec 2019.

Tara nr 13, okt 2019.